Självstudiekurs i skogsträdgårdsodling

Vill du lära dig hur du skapar din egendesignade skogsträdgård, och om hur växterna, bakterierna och svamparna där samarbetar på de mest osannolika vis? Är du nybörjare i odling eller en inbiten odlare som vill ha inspiration om hur vi kan odla på ett sätt som gynnar både människan och resten av naturen? Kursen är för dig som vill lära dig mer om fördelarna med skogsträdgårdsodling och hur du kommer igång med såväl design som praktiskt anläggningsarbete. Det är en fördel om du odlat tidigare och du kommer troligen få ut som mest av kursen om du redan är bekant med grundläggande odlingsbegrepp. Men alla är välkomna och många har tidigare gått kursen helt utan erfarenhet och varit jättenöjda.

Materialet i den här kursen bygger på mina uppskattade online-kurser som jag hållit sedan sommaren 2020 med över 250 elever. Genom ett fullständigt material med föreläsningar, dokument och andra nyttigheter, finns allt du behöver för att få en bra grund att stå på om du vill komma igång med din egen skogsträdgårdsodling.

Innehåll:

Introduktion till permakultur
Grunderna i skogsträdgårdsodling
Digital rundvisning i en av Sveriges största skogsträdgårdar
Planering, design och etablering av en skogsträdgård
Växtförökning
Samplantering och växtporträtt
Näring och gröngödsling

Kursen består av ett strukturerat upplägg genom föreläsningar, digitala rundvisningar, gästföreläsare, läsbart material, videos och olika övningar. Materialet är uppdelat på 8 moduler.

Filmmaterial:

-4 st föreläsningar och en sammanfattning av Ylvali (ca 5 timmar totalt)

-2 gästföreläsningar och en intervju (ca 3 timmar totalt)

Skrivet material:

-30 olika dokument som innehåller växtlistor, förökningsinstruktioner, sammanfattningar av föreläsningar, Powerpoint-presentationer, designövningar, jordblandning, frågor och svar från tidigare deltagare, m.m.

Köp kursen och läs mer på vår webbshop

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.