Konsten att bara vara – Onlinekurs i hälsa och inre utveckling

Vill du skapa en förändring för ett bättre liv både för dig själv, andra och naturen? Vill du lära dig att tänka och ställa om för att förbättra ditt välmående. Vill du titta närmare på dina inre dimensioner? Vill du lära dig något nytt och kunna njuta mer i ditt liv? Nu har du möjlighet att prova och lära dig olika metoder och få tips för att förbättra ditt liv.

För vem är kursen?

Det här är en kurs för dig som behöver stöd och inspiration för att må bättre och för att lättare möta livets alla upp och nedgångar. Ambitionen med den här kursen är att hjälpa dig att lägga grunden för att uppnå en varaktig förändring i livet utifrån den situation som du har. Kursen möjliggör för dig att börja uppleva från insidan och lägga märke till sådant som du annars lätt missar eller går förbi.
Kursen är uppbyggd genom gruppsamtal där deltagarna delar med sig av tankar och erfarenheter inför gruppen. Därför bör du som gå kursen känna dig okej med detta. Det är dock okej att delta utan sitt riktiga namn och utan video om man har behov av det.
När du lär känna dina inre dimensioner, skapar du förutsättningar för att uppleva mer trygghet i dig själv och då är det lättare att hitta dina talanger och ditt unika sätt. Kursen uppmuntrar dig att möta dina inre sidor så att livet i stort blir en rikare upplevelse.

Innehåll:

Jag har under större delen av mitt liv sökt redskap för att förhålla mig till livet och mig själv. Jag har sökt i både människor, naturen, växter, utbildningar och i mig själv. Den här kunskapen vill jag dela med mig av till dig, som också vill hitta en djupare mening med livet.
Att må bra är ett förhållningssätt och ett helhetstänk som innefattar både vad du tänker, känner, värderar, upplever och faktiskt gör. Under kursen hanterar vi begränsande tankar och jobbar på en attityd som stärker oss själva, varandra och naturen.

Kursen varvar teori med tillfällen till inre utforskande genom intuitiva övningar, guidade meditationer och gruppsamtal. Genom samtal möter vi varandra och oss själva och blir medvetna om hur vi tänker och känner. Kursen kommer att byggas runt deltagarnas behov och du får verktyg för att utvecklas på ett djupgående sätt genom att ta reda på vem du är inuti och på så sätt leva livet fullt ut.

I kursen får du också inblick i hur du kan stimulerar kroppen att hitta jämvikt och hälsa genom zonterapi. Att må bra är egentligen ett naturligt tillstånd i oss människor och om kroppen får den stimulans den behöver så strävar den alltid efter sinneslugn. Du kommer att få öva trycktekniker på foten eller handen, som sätter i gång återställande processer, både kroppsligt, känslomässigt och mentalt.

Du kommer även får hjälp med att knyta an till naturen eftersom den har en återhämtande inverkan på oss människor. När vi befinner oss i skogen och naturen, i trygga relationer, har skärpt uppmärksamhet, i sysslor vi älskar, upplever man ibland en inre känsla av frid och trygghet, som att allt är precis som det ska vara. Alla har inte upplevt den känslan men de som har det beskriver den ofta som inre lycka. Genom att vistas i naturen och kombinera det med olika tanke-övningar kan vi ge förutsättningar för att finna den sinnesron inom oss. Detta förhållningssätt kan vi sedan ta med oss i vårt dagliga liv vilket hjälper oss att känna oss mer nöjda och tillfreds med tillvaron, oberoende av om livet är bra eller dåligt för stunden.

Några av de effekter som man kan uppleva genom de övningar som ingår i kursen är ökad förmåga till:
• närvaro och koncentrerad uppmärksamhet
• återhämtning och stresshantering
• att möta smärta och utmaningar
• ansvarstagande för ditt eget liv och hälsa
• en djupare relation med dig själv, andra och den omgivande naturen

Under kursen får du:
• Lära dig hur du kan hitta motivation för att må bättre och få mer glädje i livet
• Lära dig att ta vara på dina styrkor och talanger
• Praktisk övning i kroppsscanning, sittande och stående meditation
• Ökad medvetenhet om behagliga, obehagliga och neutrala kroppsförnimmelser
• Introduktion i zonterapi – en av världens äldsta läkekonster

Anmäl dig här

Kursledare:


Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblad’s Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag är utbildad beteendevetare, kroppsterapeut och utbildad i trädgårdsterapi och småskalig ekologisk odling. Jag har även gått två steg av fyra i en utbildning i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) som är det mest beforskade mindfulnessprogrammet i världen. Jag håller onlinekurser i odling, skogsträdgårdsodling, självhushåll, hållbar livsstil och hälsa samt föreläser och bloggar om självhushållning, hälsa och livsstil.

Förväntningar:

Kursen är uppdelad i 4 delar. Zoom-träffarna är 1,5 h långa och är oftast uppbyggda som en diskussion med avslutande övningar. Inga träffar spelas in så du behöver delta genom zoom-mötena för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Eftersom det är en djupgående kurs tar vi endast in 12 deltagare per kurs. Kursen är tänkt att inspirera dig och ge dig en grund så att du kan fortsätta utveckla din hälsa och ditt mående på egen hand. Jag ser gärna att deltagare löpande under kursens gång meddelar mig om saker som kan förbättras i mitt material och mina undervisningsmetoder.

Material:

Kursen erbjuder olika former av lärande där du genom digitala träffar, läsbart material, videos och ljudinspelningar kan ta till dig innehållet.
Allt lärande sker online. För att genomföra kursen behöver du ha en dator med Internet som klarar att streama video, samt papper och penna eller digitalt anteckningsverktyg.

Start:

Vecka 34, 2021, totalt fyra träffar med sista träffen vecka 37. Vi ses på torsdagar med början 26/8 mellan klockan 18.00–19.30.
Så går det till: Vi använder mötesverktyget Zoom, där vi kan dela video, ljud, bild och chatt. Du kan ladda ner det gratis från zoom.us till din dator, platta eller mobiltelefon.

Kostnad:

1250 kr. Anmälan är bindande och görs genom Studiefrämjandet.

Feedback från kursdeltagare som deltagit i tidigare onlinekurser och fysiska kurser:

”Otroligt lärorik, och stimulerande på många plan. Ylvali har verkligen lyckats med det svåra konststycket att vara närvarande och fysik i en distanskurs. Det är jag djupt imponerad av”.


” Jag har verkligen uppskattat dig som lärare, Ylvali! Du är så kunnig, och har varit både mycket informativ och väldigt inkännande kring vad deltagarna behöver”.


”Kurshållarens generösa inställning till att lära ut var smittande och förmedlade glädje”.


”Spännande, aha-upplevelse och inspirerande”.


”Det var en tillåtande atmosfär och det kändes som att alla vågade ställa sina frågor – och vi fick alltid bra svar”.


”Ro från första stund, mycket att lära ut från läraren. Allting väldigt otvunget och inspirerande”.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.